Aanleg waterput (ROPHE)

Het gebied in Tamil Nadu, India waar ROPHE werkzaam wordt steeds droger, zo ook in het dorp Thurinjapuram. In een deel van dat dorp wonen 235 Dalit families in deplorabele omstandigheden.

Het drinkwater voor de Dalits komt uit een dorp op 2 kilometer afstand en is ongeveer een half uur per dag beschikbaar. De Dalits hebben bij Rophe aangeklopt met de vraag hoe ze uit deze situatie kunnen komen. Een tijdelijke oplossing was het aanvoeren van water via vrachtauto’s, maar in de hete zomermaanden is dat helaas niet mogelijk.

Het slaan van een waterput van 600 voet diep is een betere en permanentere oplossing. Jongeren uit het dorp gaan een comité vormen dat toezicht gaat houden op uitvoering en onderhoud. De bewoners gaan zelf 20 roepies per jaar bijdragen voor het betalen van toekomstige reparaties. Ook komt er een bewustwordingsbijeenkomst over het belang van water. Behalve het aanleggen van de waterput, willen ze ook regenwater gaan opvangen en vasthouden. ROPHE doet daarmee meer dan het simpelweg vragen om geld en boren van een put. Al met al zullen er veel mensen (1.175) van profiteren. Al met al een mooi project voor De Brug.