Kinder sponsoring

De Brug bemiddelt bij en faciliteert het kindersponsorprogramma van onze partnerorganisatie ROPHE in india.

Het gaat om 20 vaderloze kinderen, die met uw bijdrage worden ondersteund.

We hebben met onze partnerorganisatie ROPHE – voluit Rural Organisation of People’s Health and Children’s Education – uit Tiruvannamalai in de Zuidelijke Indiase deelstaat Tamil Nadu, een aantal afspraken gemaakt in het kader van het sponsorprogramma. Hierover willen wij u graag informeren. Daarnaast gaan we in op de wijze waarop DE BRUG het sponsorprogramma verder heeft ingevuld.

 

Duur sponsoring

In principe worden de kinderen gesponsord tot ze van school gaan. Meestal verlaten de kinderen met 18 jaar de High School, bij ons vergelijkbaar met de middelbare school.

 

Schooljaar

Het schooljaar in India loopt tot 1 juni. We gaan er van uit dat u het kind steeds tot het einde van het schooljaar sponsort en dat de sponsoring steeds stilzwijgend wordt verlengd met een volgend schooljaar.

Indien u – om welke reden dan ook – de sponsoring wilt beëindigen, willen wij daar graag uiterlijk twee maanden voor het einde van schooljaar bericht ontvangen. Dat betekent dus vóór 1 april opzeggen! Dit geeft ons de gelegenheid tijdig een nieuwe sponsor voor het kind te vinden. Vooral in zomervakantie is het belangrijk dat de kinderen worden gesponsord omdat dan immers geen gebruik kan worden gemaakt van de gratis schoolmaaltijden!

 

Maandelijkse bijdrage

De sponsorbijdrage bedraagt € 15,-- per maand. Dit bedrag wordt aan het eind van iedere maand automatisch afgeschreven van uw bankrekening. DE BRUG boekt maandelijks het totaal - voor alle gesponsorde kinderen in één bedrag – zonder aftrek van kosten – over naar onze partnerorganisatie ROPHE.

 

Taken en verantwoordelijkheden partnerorganisatie in India

Met ROPHE zijn de volgende afspraken gemaakt:

ROPHE begeleidt de gezinnen en ziet toe op de juiste besteding van de maandelijkse bijdragen uit Nederland

ROPHE zorgt voor een jaarlijkse rapportage per sponsorkind bestemd voor de sponsors.

ROPHE zendt DE BRUG 2 keer per jaar een verantwoording over het verloop van het sponsorprogramma.

 

Correspondentie met sponsorkind

Het is mogelijk om met het sponsorkind of de moeder te corresponderen. ROPHE heeft voor ieder kind een emailadres geopend. Het emailadres staat vermeld in de informatie die u over het kind hebt ontvangen. Bedacht moet worden dat de voertaal in dit deel van India Tamil is. Dit betekent dat vanuit Nederland verzonden email berichten door ROPHE worden vertaald in het Tamil en dat vanuit India naar Nederland verzonden mailberichten vanuit het Tamil worden vertaald in het Engels.

Daarom vragen wij u de emailberichten niet te lang te maken. Ook betekent de vertaalslag dat het enige tijd kan duren voordat een bericht wordt beantwoord.

 

Lidmaatschap DE BRUG

Door het sponsoren van een kind uit India bent u automatisch lid van DE BRUG. Dit betekent dat u nieuwsbrieven ontvangt, uitnodigingen ontvangt voor BRUG-avonden en de website van DE BRUG kunt bezoeken voor de meest actuele informatie

Wilt u na het lezen van deze informatie een kind sponsoren, of heeft u nog vragen dan kunt u ons altijd benaderen. Het handigst is dan een email te sturen aan contact@de-brug.org . Wij hebben regelmatig contact met onze partnerorganisatie. Dus als er vragen zijn of problemen in relatie tot het sponsorprogramma dan zullen wij proberen dat – in overleg met de mensen in India – op te lossen!

Wij wensen u een goed contact met uw sponsorkind en voor het sponsor kind hopen wij uiteraard op een goede toekomst!

Wilt u een kind sponsoren, vult u dan onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

 

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.