Ben je enthousiast geworden voor ons werk? Dan kun je ons helpen door lid of donateur te worden van DE BRUG.

Klik op onderstaande afbeelding

Ook kun je als school, instelling of bedrijf met leerlingen of collega’s een concreet project steunen. Wij verzorgen dan ook een informatieve avond en fotomateriaal. Contact met de mensen van het project zelf is heel goed mogelijk.

Zo sponsorde een Doetinchemse basisschool een aantal jaren een school voor gehandicapte kinderen in India. De kinderen hier hadden contact met de school in India middels mail, foto’s en presentaties. Het is zeker mogelijk om rechtstreeks contact te houden met mensen die het project uitvoeren. De kinderen van de school haalden in twee jaar tijd bijna zesduizend euro op. Met kerstkaarten verkopen, een sponsorloop, collectes tijdens de kerstviering en lege flessen inzamelen voor het statiegeld. Een bijzonder resultaat. En, ook heel mooi, ze waren zeer betrokken bij de kinderen aan de andere kant van de wereld.

4801

De Soroptimisten zamelden in voor medische zorg aan vrouwen en kinderen in Bangladesh

De Soroptimisten International is een wereldwijde service- en belangenorganisatie van en voor vrouwen. De afdeling in de Achterhoek zette zich in voor verloskundige hulp voor vrouwen en baby’s in Bangladesh en haalden vierduizend euro op met onder meer een kledingbeurs. Een project van vrouwen voor vrouwen.

DSCN0511w

Wil je meer weten over ons en de mogelijkheden om een project te steunen? Stuur ons een mail en we nemen contact met je op.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gift fiscaal aftrekbaar

De Inspecteur van de Belastingdienst Oost Brabant heeft op 8 oktober 2007 de Vereniging Ontwikkelingshulp De Brug per 1 januari 2008 aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). De aanmerking geldt voor onbepaalde tijd. Dat betekent dat voor successiewet een bijzonder laag tarief van toepassing is. Bijdragen aan De Brug zijn voor de Inkomstenbelasting fiscaal aftrekbaar. Klik op het ANBI logo voor meer informatie.

ANBI-logo