Uitbreiding kledingproject indianenvrouwen Peru Menin Nomabo

De origínele kledinglijn met shipibo designs heeft veel belangstelling opgeroepen en zo ok bij andere organisaties. Zo heeft de FE Y ALEGRIA organisatie ons gecontacteerd om workshops te houden met de Awajún indiaanse meisjes van de middelbare school in Huachape, Chiriaco dat ligt in de Amazonas regio.

Zo hebben we de maand juli een eerste ontwerp workshop met de Awajún meisjes gehouden. De meisjes warden geinspireerd om kleding te onwerpen gebaseerd op hun traditionele kledij. Deze workshop werd zo goed ontvangen dat men ons om nog een zeefdruk workshop hebben gevraagd. Op die manier kunnen hun ontwerpen op grotere schaal worden geproduceerd.

In augustus hebben we een tweede workshop gedaan met de Awajún meisjes. Daarvoor hebben we Carol Fernandez van het “Amapolay” kleding merk aangenomen om een workshop te geven in zeefdukken.  Warmayllu hielp met het maken van designs die geinspireerd zijn in hun tradities en natuurlijke omgeving e nook met het onwerpen van t-shirts, tassen en jurken.

De 40 meisjes van de vijfde klas hebben het hele proces doorlopen: zo hebben ze hun eigen dessins gemaakt, die op de zeefdruk mallen geetst doormiddel van een chemisch process, hun eigen produkten genaaid en die vervolgens hebben gezeefdrukt.

Het resultaat was erg kleurig en mooi en heeft een hoog potentieel om zich verder te ontwikkelen om dat deze middelbare school alles in “huis” heeft:  Een compleet  ingericht naaiatelier, een goede kunst en creativiteit ruimte nu ingericht met hun eigen zeefduk laboratorium, en veel identiteit en creativiteit!!

De directrice van de school en de meisjes zijn laaiend enthousiast om dit project voort te zetten! Dus hebben ze in December gepland om aan een kerst markt meet te doen in de stad Jaen (Cajamarca). Warmayllu heeft contacten met een amazonische kunst gallerij in Cusco die erg geintereseerd is in het verkopen van de tassen.

Door een donatie van de Sionskerk in Zwolle en een bijdrage van de Brug konden deze succesvolle activiteiten worden gerealiseerd.